Az órás szakmát 1973-ban kezdtem az Órások Szövetkezetében. Az elméleti tudást a nemzetközileg is elismert Vályi Ödöntől tanultam, a szakma gyakorlati részét pedig olyan nagy tudású mesterektől, mint Gander Tibor, Vályi Huba és Weisz József. Vályi Huba édesapja nyomdokaiba lépve nagyon sok fiatalt ismertetett és szerettetett meg e varázslatos szakma szépségével.

A szövetkezeti évek után 1984-ben kezdtem el az önálló kisipari tevékenységemet a jelenlegi üzlethelyiségben, mint órás. Kezdetben antik asztali-, és faliórákat, régi márkás kar-, és zsebórákat javítottam. Sok éves eredményes munka után bővült egyre jobban a vevőköröm. A jó munkám dicséretét pár vevőm a tengerentúlra is elvitte. Az évek múlásával az igény az antik órajavításra nagyon megnőtt, és már nem csak a szerkezeteket javítottam meg, hanem az órák tokjának, számlapjának a restaulásában is segítséget nyújtottam a vevőknek.

Pár évvel ezelőtt a különlegesen szép formaviláguk és egyedi szerkezetük miatt, újra divatba jöttek a 20-as, 30-as, 40-es, 50-es, 60-as évek karórái, amit ma újra szívesen viselnek az emberek. Ezen divat kapcsán, én is elkezdtem a régi karórákat felújítani. Nagy szakmai hozzáértést igényel, hogy egy 50-60 éves óra újszerű állapotban, eredeti alkatrészekkel megjavítva, felújítva a vitrinbe kerüljön eladásra. Ehhez a munkához adom a közel 35 éves órás tudásomat és tapasztalatomat, és ezzel a szakmai háttérrel alakult ki az üzlet jelenlegi megjelenése és arculata.

Érettségi után a fiam, Singhoffer Norbert is ezt a szép szakmát választotta. Ő is Vályi Hubánál tanulta a szakma elméleti, és az én műhelyemben a gyakorlati részét. Sikeres órás vizsga után fiam a Baross utcai Omega szervizbe került. Ottléte alatt Svájcban, az Omega gyárba megkapta azt a magas minőségi fokozatot, melynek feltétele a gyár által felállított magas követelmények teljesítése. Két év elteltével visszajött hozzám dolgozni, és az üzlet ma már kétgenerációs családi vállalkozásként működik. A fiam által hozott új és modern technikai és gyakorlati tudás immár egyesült az általam képviselt mesterség összes fortélyával. A 25 éve alapított és megszakítás nélkül működő Falk Miksa-i üzlet jelenlegi profilja az antik asztali-, és faliórák javítása és eladása, valamint a régi és modern márkás férfi és női kar-, és zsebórák, mint például Rolex, Patek Philippe, Vacheron Constantin, Breitling, Omega, Longines, Zenith, Movado, Cartier, IWC Schaffhausen, stb. vétele és eladása, 1 illetve 2 év garanciával. A tömegcikkek mai világában, e kis üzletben főleg azok fordulnak meg, akik vonzódnak a tradicionális mechanikai és szerkezeti megoldásokhoz.